صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 کتاب «ساعت‌های آرام» ـ مجموعه‌ای از عکس‌های شهری بخش عمومی

16
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)

http://www.xum.ir/images/2014/01/20/TheQuietHours.jpg

این کتاب و عکس‌هایش، ادای احترامی دیداری (بصری) است به فضاهای صنعتی و ساختمان‌های تجاریِ دورانِ پیش از جنگِ مینه‌سوتا. پهنه‌ای کارگاهی در امتداد رود می‌سی‌سی‌پی؛ یک پلِ خط آهن بر روی خیابان واشینگتن؛ همبرگرفروشی «جیم» در شهر دولوت؛ یک راه‌پله‌ی مارپیچ در کارخانه‌ی آبجوسازی «اشمیت»؛ این‌ها فضاهایی هستند که ویژگی‌ها و حالاتِ دوره‌ی پیش از جنگِ مینه‌سوتا را حفظ کرده‌اند و در خود نگه‌داشته‌اند. این‌ها مکان‌هایی هرروزه‌اند که مردم عادی در آن‌ها زندگی و کار کرده‌اند. این‌ها تصویرهایی هستند که نشانه‌های برجای‌مانده از گذشته‌ی یک شهر را به ما نشان می‌دهند.

در «ساعت‌های آرام»، مایک ملمن در یک رشته‌عکسِ هفتادتاییِ سیاه‌وسپید که در بازه‌ی سال‌های 1985 تا 2002 گرفته شده‌اند، دوره‌ی اضمحلال و نابودیِ شهرها و شهرک‌های ایالتِ مینه‌سوتا را ثبت کرده و نگاشته است. او با کار کردن در روشناییِ نصفه‌ونیمه‌ی ساعت‌های پیش از سپیده‌دم، و با بهره جُستن از آموخته‌ها و آزموده‌هایش در مقام یک معمار و علاقه‌ی ویژه‌ای که به ساختمان‌های قدیمی دارد، چشم‌اندازهایی نو و یگانه از مکان‌هایی آشنا به ارمغان آورده است. حال‌وهوای عکس‌های ملمن به ما بینشی از زندگیِ گذشته‌ی شهری را می‌دهد که گمان نمی‌بردیم بخواهیم دیداری از آن داشته باشیم.

بیل هُلم در یادداشتی که برای این کتاب نوشته، کار ملمن را با کارهای والت ویتمن و کارل سندبرگ (دو هنرمندی که با احاطه و کارکشتگی، تجربیاتِ شهری را به اوج رساندند) درخور قیاس دانسته است. هُلم نوشته است: «این عکس‌ها ما را به راهی طولانی و دامنه‌دار برای درک و دریافتِ قلبِ پرتپشِ یک شهر می‌کشانند... این عکس‌ها، از لحاظ سرسختی و سرراستی و خصلتِ یکدندگیِ خود، تصویرهایی بسیار آمریکایی از زندگیِ طبقه‌ی کارگر را در خود نهفته دارند.»

ملمن با این عکس‌های هنری و تاریخی‌اش، شتاب روند دگرگونی‌های شهرهای آمریکا را آشکار کرده، و چهره‌ای زخم‌خورده اما هنوز پرطاقت و درخور ژرف‌اندیشی از فضاهای شهریِ مینه‌سوتا ارائه داده است.




این یادداشتِ کوتاه توضیحی را «امیریاشار فیلا» اختصاصاً برای انتشار در وبگاه iiiwe
به فارسی برگردانده است.







پیشنهاد : هم‌زمان با تماشای عکس‌های این کتاب الکترونیک، گوش سپردن به موسیقی‌های پیوست هم که هم‌نام کتاب‌اند، می‌تواند خوشایند باشد
.

یکشنبه 6 بهمن 1392 ساعت 17:34  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 18:31 یکشنبه 6 بهمن 1392
0
 امیر یاشار فیلا

به هنگام قرار گرفتنِ این روزنوشت بر روی سایت، دو جمله از پایانِ آن افتاده، که این‌ها بودند :

ـ این یادداشتِ کوتاه توضیحی را «امیریاشار فیلا» اختصاصاً برای انتشار در وبگاه iiiwe به فارسی برگردانده است.

ـ پیشنهاد : هم‌زمان با تماشای عکس‌های این کتاب الکترونیک، گوش سپردن به موسیقی‌های پیوست هم که هم‌نام کتاب‌اند، می‌تواند خوشایند باشد.
امیر یاشار فیلا 19:22 یکشنبه 6 بهمن 1392
0
 امیر یاشار فیلا

بازچاپ دو کتاب پرمخاطب در زمینه‌ی عکاسی


کتاب های «رنگ در عکاسی» و «ترکیب‌بندی در عکاسی» اثر «هارالد مانته» با برگردانِ پیروز سیار از سوی انتشارات سروش بازچاپ و راهی بازار نشر شده‌اند.

کتاب «رنگ در عکاسی» مجموعه‌ای با ارزش از شناخت‌‏های پایه‌ایِ هنر عکاسی است که نیازهای بنیادین دوست‌دارانِ این رشته را فراهم آورده است. این کتاب، مکملِ کتاب دیگر این نویسنده با عنوان «ترکیب‌بندی در عکاسی» است و پدیدآورنده در این کتاب، از نگره‌ی «یوهانس ایتن»، نقاش و نگره‌پرداز هنر و کتاب وی، «هنر رنگ» الهام گرفته است.
آشنایی با جنبه‌های گوناگونِ نگره‌ی رنگ‌ها، تأثیرهای روانی رنگ‌ها، کیفیت و گونه‌های مختلفِ هم‌خوانی و ناهم‌خوانیِ رنگ‌ها از ویژگی‌های مهم کتاب است و پدیدآورنده کوشیده است تا مهم‌ترین شالوده‌ی هنر عکاسی رنگی، یعنی قانون‌ها و اصول ترکیب رنگ‌ها را برای خواننده تشریح کند و به‌واسطه‌ی عکس‌های متنوعی که فراهم آورده است، دریافتِ به‌تر مفاهیم را آسان‌تر کند.

کتاب «ترکیب بندی در عکاسی» نیز کاوش موشکافانه‌ای از سازه‌های تصویر و نیز نمونه‌های عالی عکاسی را بررسی کرده است. اصل این کتاب به زبان آلمانی نوشته شده و پیش‌تر به دو زبان انگلیسی و فرانسه برگردانده شده است. برگردانِ فارسی این کتاب را پیروز سیار از ترجمه‌ی فرانسه آن انجام داده است.
پدیدآورنده در این کتای کوشیده است تا گوشه‌هایی از اصول بنیادی هنر ترکیب‌بندی را نشان دهد. این کتاب در پنج بخش «قطع»، «نقطه»، «خط»، «سطح» و «تضادها» نوشته شده، و مطالب آن به 48 موضوع جداگانه بخش‌بندی شده‌ان. برای هر مطلب و عنصر ترکیب‌بندی مربوط به آن وسیله نیز مثال‌های عکاسی و طرح‌های توصیفی ارائه شده است.

چاپ هفتم کتاب «رنگ در عکاسی»، با بهای بیست‌هزار تومان و چاپ شانزدهم «ترکیب‌‌بندی در عکاسی» با بهای پانزده‌هزار تومان در دست‌رس دوست‌داران، به‌ویژه هنرمندان و مشتاقانِ فن/هنر عکاسی است.

برگرفته از :
خبرآنلاین
a a 01:16 دوشنبه 7 بهمن 1392
0
 a a
تشکر مهندس فیلا
دو جمله ای که میفرمایید در پایان درج شده
مهسا معتمد 13:46 دوشنبه 7 بهمن 1392
0
 مهسا معتمد
با تشکر از شما
م افتخاری 15:00 دوشنبه 7 بهمن 1392
0
 م افتخاری
سپاس
امیر یاشار فیلا 15:02 دوشنبه 7 بهمن 1392
0
 امیر یاشار فیلا

درست می‌فرمایید آقای مهندس حیدری؛
اما عصر دیروز و در بدو قرار گرفتن روزنوشت بر روی سایت، این دو جمله از قلم افتاده بود،
که خوش‌بختانه دست‌اندرکارانِ سایت پس از دریافتِ کامنت من، تصحیحش کردند.
امیر یاشار فیلا 20:25 دوشنبه 7 بهمن 1392
0
 امیر یاشار فیلا

خانم مهندس معتمد
آقای مهندس افتخاری

ابراز لطف شما نازنینان را ارج می‌نهم.
امیر یاشار فیلا 16:37 پنجشنبه 10 بهمن 1392
1
 امیر یاشار فیلا

یک روزنوشت بسیار خواندنی، آگاهی‌دهنده و نگرش‌بخش در زمینه‌ی عکاسی،
از همکار فرهیخته و ارجمند، آقای مهندس شهرام محمدی اقدم :

بیست عکس، بیست عکاس، بیست داستان
امیر یاشار فیلا 21:41 چهارشنبه 23 بهمن 1392
0
 امیر یاشار فیلا

ـ روایت عکاس مجله‌ی تایم از انقلاب ایران


ماه‌نامه‌ی «داستان همشهری» در شماره‌ی چهل‌ویکم خودش (بهمن 1392) گزیده‌ای از کتاب «44 روز» را که دربردارنده‌ی عکس‌ها و خاطرات دیوید بارنت (David Burnett، عکاس نام‌دار مجله‌ی Time) از رویدادهای زمستان سال 1357 ایران است، به چاپ رسانده است.

این عکس‌ها را که از درخشان‌ترین نمونه‌های عکس خبری به شمار می‌روند، شاید در ده روز گذشته در برنامه‌ی «رادیو هفت» دیده باشید، که همراه با گفتار محمود کلاری (که خود از عکاسان و فیلم‌بردارانِ چیره‌دست است) از شبکه‌ی آموزش سیما پخش می‌شد.
وبگاه خبری ـ تحلیلی «فرارو» (http://fararu.com ) نیز در چند روز گذشته شماری از این عکس‌ها را منتشر کرد.


دوست‌داران می‌توانند دست‌چینی از این عکس‌های تاریخی را در این‌جا ببینند :


روایت عکاس مجله‌ی تایم از انقلاب ایران